Agenda

Een datum om alvast te noteren in uw agenda:

Het landelijk congres onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten vindt plaats op
4 oktober 2019 in Zwolle. De titel van dit congres is “Onvoldoende verklaard, steeds beter in beeld”.

Met meer dan 400 deelnemers zijn de vorige vier landelijke congressen erg succesvol geweest. Het congres bestrijkt een zeer breed gebied: van klacht tot organisatie, van classificatie tot betaling, van communicatie tot patiëntenperspectief en van stigmatisering tot bedrijfsgeneeskunde. Het congres is aantrekkelijk voor huisartsen en psychologen, voor verpleegkundigen en fysiotherapeuten, voor verzekeringsgeneeskundigen en bedrijfsartsen, voor praktijkondersteuners en oefentherapeuten, kortom voor hulpverleners van een zeer divers pluimage geïnteresseerd in SOLK.

 

 

Vernieuwend 5e congres:
Patiënt die zelf het autonome zenuwstelsel in balans brengt

Veel klachten van patiënten houden verband met overactivering of ontregeling van het autonome zenuwstelsel, van slaapproblemen en stressgerelateerde stoornissen tot depressie, PTSS, ADHD, autisme en hartklachten. Dit congres richt zich op de vraag hoe patiënten zelf die balans in het autonome zenuwstelsel kunnen herstellen met begeleiding vanuit de eerste lijn.

 

 

Symposium, dinsdag 26 november 2019
Psychosomatiek.
Een revival noodzakelijk!

De huidige hulpverlening lijkt teveel richtlijnhulpverlening geworden en vraagt door complexiteit van klachten om een revival van de psychosomatische hulpverlening. Op dit symposium wordt door gerenommeerde sprekers, uit de wetenschappelijke frontlinie van de psycho-somatische (para)medische zorg en GGZ, de noodzaak van een revival van een Psychosomatische benadering in de hulpverlening onderbouwd.