Patiënten

De term Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) betekent dat er bij onderzoek geen lichamelijke oorzaak gevonden is die de klachten helemaal verklaart. Dat betekent niet dat je klachten niet echt zijn of dat er geen behandeling voor is. Sommige klachten zijn mogelijk niet volledig weg te nemen. Wel kun je ontdekken wat allemaal van invloed kan zijn op de klachten en leren om er minder last van te hebben. Bekijk het filmpje voor meer uitleg.

Deze website is bedoeld om algemene informatie te geven over SOLK. Dit kan helpen om beter te begrijpen wat er met je aan de hand is of kan zijn. We hopen dat je daarna beter kunt beslissen wat je kunt doen om minder last te hebben van je klachten.

Voor meer informatie kunt u  op één van onderstaande tegels van het Kenniscentrum klikken.

Scroll naar beneden voor meer algemene informatie over SOLK en behandelmogelijkheden. Hiernaast vind je een link naar SOLK-behandelaren en een online programma voor SOLK.

Zorgkaart

Zoek je een behandelaar?

 

 

 

Kenniscentrum

Over NOLK

NOLK is het platform waar kennis, scholing en onderzoek over de behandeling van mensen met aanhoudende lichamelijke klachten wordt gebundeld. Het bundelt de krachten van patiënten, zorgaanbieders, verwijzers en onderzoekers.